مراسم ترحیم در تمام دنیا مرسوم بوده اما در جامعه ما به چند دلیل عمده از جمله ترس از قضاوت دیگران از مسیر درست خود خارج شده است

 

حوادث و اتفاقات زیادی در زندگی ما اتفاق می‌افتد که هر کدام از آنها اثرات گوناگونی بر زندگی ما می‌گذارند. یکی از این اتفاقات مرگ بستگان است که برای بازماندگان بسیار سخت و غمناک است. افرادی که درد یا غم از دست دادن عزیزی دارند به انجام دادن دو کار نیاز دارند: یکی تخلیه هیجانی و دیگری برگزاری مراسم سوگواری که به نوعی یک فرآیند اجتماعی بوده و باعث همدردی افراد دیگر با شخص سوگوار می‌شود. هدف از برگزاری مراسم سوگواری این است که با قرائت فاتحه و تلاوت قرآن، خواندن نماز و دعای دسته جمعی باعث شادی روح فردی که فوت کرده است بشوند.

مراسم سوگواری در همه دنیا مرسوم بوده اما در جامعه ما به چند دلیل عمده از جمله ترس از قضاوت دیگران از مسیر درست خود خارج شده است. برگزاری مراسم ترحیم در گذشته‌های نه چندان دور، بسیار ساده و بی آلایش برگزار می‌شد و عزاداران از مهمانان با چای و خرما و حلوا پذیرایی می‌کردند، اما امروزه آنقدر در ظواهر برگزاری یک مراسم ختم غرق شده‌ایم که اصل کار را فراموش کرده‌ایم. در واقع این بازماندگان هستند که می‌خواهند از هر فرصتی برای با آبرو نشان دادن خودشان استفاده کنند، غافل از اینکه مجلل برگزار کردن مراسم ختم نه تنها باعث جمع شدن آبرو نمی‌شود بلکه صرف هزینه‌ها در جای نادرست جلوی خیر و برکاتی که آن دنیا می‌تواند نصیب فرد فوت شده بشود را هم می‌گیرد.

چقدر خوب است که به جای اینکه افراد این همه هزینه را صرف برگزاری چنین مراسمی کنند، هزینه‌ها را در جایی صرف کنند که به جامعه سود برسد. البته منظور این نیست که مراسمی گرفته نشود بلکه مراسم در حد مطلوب لازم است که برگزار شود.

در این راستا به منظور کاهش هزینه‌های اضافی مراسم ترحیم و عزاداری و حذف تشریفات زائد با حذف هزینه‌هایی همچون ناهار و شام و گل و بنر و . می‌توان با انجام هزینه در کارهای عام المنفعه ضمن مشارکت در یک کار خیر ثوابی را نیز به روح درگذشتگان نثار کرد.

به نظر می‌رسد جامعه امروز به کمپین‌ها و حتی قانون‌های این چنینی بسیار نیازمند است چرا که فرهنگ تجمل گرایی و مصرف گرایی جای خود را به ساده زیستی داده است و باید توجه کنیم که هدف از پولی که برای فرد فوت شده خرج می‌کنیم این است که به او خیرات برسد و اوضاعش بهتر شود و می‌توان این پول را به جای اینکه هزینه سالن و غذا کنیم در مواردی همچون صدقات جاریه در ساخت مدرسه، آزادی زندانیان جرائم غیرعمد، کمک به بیماران و حوزه سلامت، احداث مدرسه یا مسجد یا کتابخانه یا تجهیز کتابخانه، تامین هزینه تحصیل دانش آموزان یا دانشجویان نیازمند و . صرف کرد و خانواده‌های عزادار را تشویق کرد تا به تناسب نیاز منطقه، شهر و محله، نسبت به گسترش این فرهنگ دینی و خدایی اقدام کنند.

ناگفته پیداست که برخی فاتحه‌ها و رحمت‌ها به روح درگذشتگان، مستمر و دائمی است و نه تنها عواید معنوی آن نصیب روح عزیز از دست رفته می‌شود بلکه در این دنیا نیز حیات تازه‌ای به برخی از خانواده‌ها می بخشد.
 

وقتی برگزاری مراسم ترحیم از مسیر درست خارج می‌شود

مراسم ,برگزاری ,هزینه ,روح ,جامعه ,جای ,است که ,برگزاری مراسم ,که به ,مراسم ترحیم ,مراسم سوگواری ,برگزاری مراسم ترحیم ,برگزاری مراسم سوگواری

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

اکسس پوینت وایرلس مرکزاطلاع رسانی اخبار دانشگاه پیام نورمرکزارومیه مطالب اینترنتی دانلود فایل ها بلاگی برای فایل ها خلاصه کتاب نظریه های شخصیت شولتز rasanhonarc بشاگرد (روستای بندنر) توليد مواد غذايي ال سولز اونیو